A REX CIBORUM a "Királyok étke - étkek
királya" latin kifejezés az igen magas minőségű
májból készített termékek védjegyei.
E hungarikumként ismert liba- és kacsamájkészítmények
különféle ízesítéssel, többféle
kiszerelésben, konzerv és félkonzerv formában kerülnek a
fogyasztók asztalára.
Fekete - arany csomagolásuk méltán híres, mely 1998-ban World Star
csomagolási világversenyt nyert.
Libamáj natur (Goose-Liver Nature)
Töltősúly: 100 gramm
ára: 9 990.- Ft
|
 |
Libamáj natur (Goose-Liver Nature)
Töltősúly: 140 gramm
ára: 13 750.- Ft
|
 |
Libamáj natur (Goose-Liver Nature)
Töltősúly: 400 gramm
ára: 34 900.- Ft
|
 |
Libamájblokk (Goose-Liver Block)
Töltősúly: 200 gramm
ára: 17 900.- Ft
|
 |
Libamájparfé (Goose-Liver Parfait)
Töltősúly: 145 gramm
ára: 12 750.- Ft
|
 |
A különböző kiállításokon
számos díjat nyertek a cég termékei, melyek közül a
következők emelkednek ki:
- 1992. FOODAPEST nagydíj (libamájblokk
szarvasgombával)
- 1998. World Star csomagolási világverseny (REX CIBORUM
termékek csomagolása)
- 1998. PACK PRINT Csomagolási verseny KACSAMÁJ PARFÉ
(fogyasztói csomagolás) 2002. FOODAPEST 2002 újdonságdíj
(KACSAMÁJPARFÉ SZARVASGOMBÁVAL)
- 2003. Magyar Termék Nagydíj - REX CIBORUM kacsamáj
parfé szarvasgombával (140g/doboz) - MAGAS értékelést kapott
- 2003. Magyar Termék Nagydíj - REX CIBORUM naturel (100g) -
MAGAS értékelést kapott
A különleges ízharmóniájú,
fűszeres, de paprika nélküli, nemespenésszel érlelt,
sertéshúsalapú szalámi receptje 150 évvel ezelőtt
született, de sikerét a gyorsan változó étkezési
kultúra korában is őrzi. Minőségét sokáig, minimum
három hónapig megőrzi, így lett a kiránduló
turisták legkedvesebb útitársa, elegáns fogadások
hidegtálainak dísze.
A szalámi ízharmóniájának kialakulása már a
töltés előtt kezdődik, hiszen a fűszeres paszta napokig érik.
A töltés után kemény fa hidegfüstjén
tartósítják, azután száz napig érlelik.
A Pick téliszalámi felületét szürkésfehér
nemespenész-réteg borítja. Az érett szalámi tömör,
rugalmas, jól szeletelhető. Vágásfelülete fényes,
egyenletesen aprított és elkevert barnásvörös hús-
és világos szalonnaszemcsékből áll. 10 dkg szalámi
kielégíti egy felnőtt ember napi fehérje- és
zsírszükségletét, 1 kg szalámi tápértéke 5
kg sovány marhahúséval egyezik meg.
Pick Téliszalámi normál
átlagtömeg 1.30 kg
ára: 14 900.-/db
|
 |
Pick Téliszalámi midi
átlagtömeg 0.8 kg
ára: 9 900.-/db
|
 |
Pick Téliszalámi turista
átlagtömeg 0.4 kg
ára: 4 990.-/db
|
 |
A pálinka társadalmunk egyik legősibb itala, amit a
világ minden táján fogyasztanak. összetevőik
tájanként, országonként különbözőek. Ezt a
változatosságot az időjárás és a természeti
adottságok alakították ki. A legzamatosabb pálinka félék
Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből
készült pálinkák zamata egyedülálló az egész
világon. Nem olyan meglepő ez, ha belegondolunk, hogy a magyarországi
alföld klímája kifejezetten kedvez a gyümölcs, kiemelten a
kajszibarack, szilva, cseresznye eper, körte, termesztésének. Itt
megemlíteném, hogy a mi „pálinkáink” nemesebbek, mint a
legjobb és legtisztább skót és amerikai
gabonapárlatok…
A pálinkafélék hazai elterjedése a XIV. századi királyi
udvarhoz kötődik, mégpedig Károly Róbert felesége,
Erzsébet királyné köszvényét
gyógyították aqua vitae-vel.(azaz aqua vitae reginae Hungarie 'magyar
királyné életvize'.) Ez a tény olasz kapcsolatra utal.
Ha önnek fel kell sorolnia a legismertebbnek tartott hungarikumokat, a
pálinka jó eséllyel az elsők között jut az eszébe.
Amikor vidéken szüret, disznóvágás kezdődött, ha
sikeres volt a nyúlhajtás, vagy ha nem, egy pohár pálinkával
illett megfelelni a rítusnak. Mindenütt valakinek a pálinkájára
esküdtek. Mindenütt voltak e szakmának értő művelői, akik
egy táj gyümölcséből emlékezetes finomságot tudtak
készíteni.
E főzet a miénk, magyaroké. úgy nemzeti
sajátosságunk, mint a Tokaji Aszú, a pirospaprika vagy a
Téliszalámi. Tiszteljük meg magunkat, környezetünket s e kincset
azzal, hogy fogyasztását soha nem visszük túlzásba. Hiszen az a
bizonyos négy centiliter, amely egy felnőtt embernek naponta ajánlott,
étvágygerjesztőnek épp úgy megteszi, mint a téli hideg
vagy a nyári meleg ellen.

Szicsek
Pálinkafőzde - Tiszaföldvár |
Prémium
érlelt Törköly pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490 Ft |
Prémium Jonathan Alma
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490 Ft |
Prémium Besztercei
ó-Szilva pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490 Ft |
Prémium érlelt
Cseresznye pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490 Ft |
Prémium
Cigánymeggy pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490 Ft |
Prémium Piros
Vilmoskörte pálinka |
44% |
0,5 l |
11 690 Ft |
Prémium Birs
pálinka |
46% |
0,5 l |
11 690 Ft |
Prémium Bíbor
Kajszi pálinka |
44% |
0,5 l |
11 690 Ft |
Prémium
Őszibarack pálinka |
44% |
0,5
l |
11 690 Ft |
Prémium
Kökény pálinka (limitált) |
46% |
0,5 l |
13 590 Ft |
Prémium
Csipkebogyó pálinka (limitált) |
44% |
0,5 l |
19 990 Ft |
Prémium Feketeribizli
pálinka (limitált) |
44% |
0,5 l |
13 990 Ft |
Prémium Szamóca
pálinka (limitált) |
44% |
0,5 l |
13 990 Ft |
Prémium Málna
pálinka (limitált) |
44% |
0,5 l |
19 900 Ft |
Prémium
Feketeszeder pálinka (limitált) |
44% |
0,5
l |
13 990 Ft |
Homoki ágyas barack
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 990
Ft |
Homoki ágyas körte
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490
Ft |
Homoki ágyas szilva
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490
Ft |
Homoki ágyas törköly
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490
Ft |
Homoki ágyas vegyes
pálinka |
44% |
0,5 l |
9 490
Ft |
Homoki ágyas körte
pálinka |
44% |
0,2 l |
5 490
Ft |
Homoki ágyas szilva
pálinka |
44% |
0,2 l |
5 490
Ft |
Homoki ágyas törköly
pálinka |
44% |
0,2 l |
5 490
Ft |
Homoki ágyas vegyes
pálinka |
44% |
0,2 l |
5 490
Ft |
A Tokaji Aszú különleges minőségű magyar
desszertbor. Készítéséhez aszúsodott szőlőszemeket
használnak. A botritys cinerea nevű gomba, mely a szőlőszemeket
aszúsítja, adja a jellegzetes ízt. Késői szüreten
(október-december) szedik, válogatják az aszúsodott szemeket. Csak a
rothadt szemek kerülnek be (ellentétben a szamorodnival, melyben ép, nem
nemesrodhadt szemek is vannak). A saját súlya által kicsepegő nedű
a Tokaji Esszencia, igen magas cukorfokkal (a lepalackozott esszenciának legalább
250 g/l cukrot kell tartalmaznia, de nem ritka a 400-500 g/l sem) és cukormentes
extrakttal. Az aszúbor készítéséhez mustot, új- vagy
esetleg óbort használhatnak, ezekkel áztatják az évben szedett
aszúszemeket (melyek összességét aszútésztának
hívunk).
A hagyomány szerint ahány puttony (kb. 42-46 kiló)
aszúszem kerül az újbor egy hordónyi mennyiségéhez
("gönci" hordónyi: 136 liter), annyi puttonyos az aszú, 3-tól
6 puttonyosig. A régi előírás szerint annyi további évig
kell hordóban érlelni a bort, ahány puttonyos. újabban azonban a
bortörvény egyszerűen a cukortartalom alapján minősíti az
aszúkat. Egy 3 puttonyos aszú legalább 60 g cukrot tartalmaz
literenként, innentől rendre +30 g/l a +1 puttonyszám
feltüntetésének a feltétele. A 180 g/l, vagy több cukrot
tartalmazó aszút aszúesszenciának hívjuk (nem keverendő az
esszenciával!).
|
Tokaji Aszú 4 puttonyos
|
0,5 l
|
4 790.- |
Tokaji Aszú 5 puttonyos
|
0,5 l
|
5 490.- |
Tokaji Aszú 6 puttonyos
|
0,5 l
|
8 990.- |
Tokaji szamorodni
édes |
0,5 l |
2 290.- |
Tokaji szamorodni
száraz |
0,5 l |
2 090.- |
|